Slakterekord på Kåringen

17 – 18 personer stilte opp da det torsdag og fredag ble satt produksjonsrekord ved Reinslakteriet i Kåringen. Lars Roger og Peder hadde ansvar for skjæring. (Foto: Svein Rist)


LØDINGEN: 350 dyr ble torsdag og fredag slaktet ved reinslakteriet på Kåringen. – En solid rekord, smiler slakter Per Inge Andersen.

Svein Rist (svein@blv.no)

Aldri før har det vært slaktet så mye rein i løpet av to dager som i slutten av forrige uke.

17 – 18 mann sto klare på hver sine poster da 350 dyr fra Saltfjellet ble sendt inn i innhegningene ved reinslakteriet på Kåringen torsdag. Fredag var det ikke så mye som en rein-klauv igjen å ta seg av.

Stått knallhardt på
Per Inge Andersen hadde sammen med Åge Jørgensen ansvar for å avlive dyrene. Inne i produksjonslokalene ventet 15 – 16 mann på å gjøre sin del av arbeidet i forbindelse med slaktingen.

350 rein fra Saltfjellet fikk sin siste reis på Reinslakteriet på Kåringen. Per Inge Andersen (tv) hadde ansvar for avlining. Her sammen med Åge Jørgensen. (Foto: Svein Rist)

– Vi har stått skikkelig hardt på de siste to dagene. Alle som har deltatt har hatt sine helt spesifikke oppgaver. Da går det gjerne unna langs produksjonslinja, oppsummerer Andersen.

– Hva kommer det av at dere slakter rein som til daglig beiter på Saltfjellet?

– Det finnes rett og slett ikke noen andre slakteri som er operativer. Vi tar imot dyr fra Setermoen i nord til Saltfjellet i sør, opplyser Andersen.

– Hva skjer med dyrene etter at de er slaktet på Kåringen?

– Det aller meste av disse dyrene sendes til Røros for produksjon. SÅ snart vi er ferdige med vår del kommer det et vogntog for å hente lasten, framholder Per Inge Andersen.

Hektisk høst
Ansatte ved reinslakteriet på Kåringen har hatt en særdeles travel høst. Helt siden begynnelsen av september har produksjonen gått for fullt.

Johan Hansen ved endestasjonen. 350 rein utgjør en anseelig mengde kjøtt. Skrottene be etter slaktingen på Kåringen sendt til Røros for videre produksjon. (Foto: Svein Rist)

Fra slaktelinja ved reinslakteriet på Kåringen. Hver mann sitt ansvar. Da går det som regel greit unna. (Foto: Svein Rist)

– Det har vært en hektisk men innbringende høst for oss. Helt siden de første oksene ble tatt under kniven i begynnelsen av september har det gått i ett. Kun søndagene har vært holdt unna produksjon, sier Andersen.

– Har reinslakteriet tatt hånd om også andre dyr enn rein?

– Det skal være sikker og visst. 20 tonn elgkjøtt er skåret på oppdrag fra ulike jaktlag. Det er et rimelig stort kvantum. Innimellom har vi også tatt imot og slaktet en del sau. De siste månedene har vært svært hektiske, men morsomme, avrunder Per Inge Andersen.

Artikkelen er hentet fra Bladet Vesterålen, skrevet av Svein Rist (svein@blv.no)

Post en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *