Kåringen Reinslakteri har fått sin EU-godkjenning. – Det ovale stempelet åpner for at vi kan eksportere varer. Det gir oss enorme muligheter, sier Lars Roger Hansen. (Foto: Svein Rist)

Kåringen Reinslakteri i Lødingen er EU-godkjent. – Den nye sertifiseringen gjør det mulig å eksportere produkter, sier en fornøyd Lars Roger Hansen. Og historisk slakt av villsau.
Svein Rist (svein@blv.no)

Det moderne og veldrevne slakteriet i Kåringen har dermed lagt en ny alen til sin vekst.

EU-godkjenningen viser hygiene, rutiner og intern­kontroll av ypperste merke.

– Dette kommer forhåpentlig til å bety mye for oss. Det ovale EU-merket viser at vi er et moderne slakteri som kan selge produkter også til utlandet. Det åpner for store muligheter, smiler Lars Roger Hansen fornøyd.

Flere og flere oppdrag
Som meddelt i Bladet Vesterålen ved flere anledninger har det vært gjennomført betydelige investeringer ved Kåringen Reinslakteri de seneste årene.

Bedriften har sikret seg stadig flere godkjenninger for håndtering av slakt. I fjor ble det for første gang partert og pakket hjortekjøtt ved anlegget. Torsdag var det klart for historiens første slakt av villsau.

– Vi fikk nødvendig godkjenning fra Mattilsynet og Statens Landbruksforvaltning mandag. Torsdag var den første villsauen under kniven. Slakteriet har dermed fått enda et bein å stå på, sier Hansen.

– Er villsau et produkt kundene kan få kjøpe fra butikken i Kåringen?

– Ja, nå utvider vi sortimentet. En del av kjøttet som ble tatt hånd om torsdag legges nå ut for salg i butikken. Markedet for villsau er godt, opplyser Lars Roger Hansen.

Elg
Nå er det ikke bare historiens første slakt av villsau som holder hjulene i gang utover høsten på slakteriet i Kåringen.

– Stadig flere jaktlag for elg finner det formålstjenlig å benytte kompetansen vi har når det gjelder partering og pakking av kjøtt. Jegerne leverer dyret hos oss. Vi lemmer det sund, før vi leverer kjøttet tilbake, ferdig merket i vakuumpakkede poser. Svært mange vald finner dette formålstjenlig og tidsbesparende, avslutter Lars Roger Hansen.

Artikkelen er hentet fra Bladet Vesterålen, skrevet av Svein Rist (svein@blv.no)